Vår verksamhet

Jönköpings Kanotklubb bedriver kanotsport för att ge alla som vill möjlighet att ha roligt, må bra och utvecklas under hela livet. Vår vision är att vara Sveriges bästa kanotklubb och målsättningen för 2023 är att bibehålla positionen som en av Sveriges bästa klubbar i tävlingssammanhang. Klubben verkar också för att barn och ungdomar som inte vill tävla får möjlighet att utvecklas och fortsätta vara aktiva inom föreningen.

Nybörjar- och ungdomsträning

Vi har träningsgrupper för ungdomar som tränar två till tre gånger i veckan. På sommaren är det paddling som gäller och på vintern kör vi andra former av träning på land.

Varje år anordnar vi Kanotskola för nya barn och och ungdomar som vill testa kanot och därefter kan man fortsätta i vår träningsgrupp. En tävling som är bra för de nyaste är Distriktsmästerskapen som hålls en gång om året och för de som har kommit lite längre finns Svenska Ungdomscupen där man bara möter ungdomar som är födda samma år som en själv.

Självklart kan man vara med och träna utan att tävla om man skulle känna för det. Läs mer om våra träningsrutiner här.

Junior-, senior- och elitträning

För våra satsande äldre ungdomar, juniorer och seniorer är träningen upplagd med ett större individfokus. Gemensamma tränarledda träningar varvas även med pass som utförs under eget ansvar. Fokus är på individuell utveckling och prestation på tävlingar. De största målen för säsongen brukar vara landslagsuppdrag och SM.

Motionspaddling

För de som vill motionera eller uppleva naturen från sjösidan har vi motionsverksamhet. Vi anordnar gemensam motionspaddling/trivselpaddling en gång i veckan på sommaren där vi ses för att paddla ihop.

För nybörjare anordnar vi ett antal prova-på-paddlingar och även paddelkurser för dem som vill vidareutveckla sina färdigheter. Läs mer om detta här.