Nyheter

Rapport från valberedningen

Jönköpings Kanotklubb

Preliminär rapport från valberedningen inför ordinarie årsmöte 2023-02-23

Revisorer

Pernilla Martinsson Karlsson är vald för 2 år vid förra årsmötet, och kvarstår alltså 1 år till.

Mandatet för Thomas Agrell går ut. Thomas är villig att fortsätta. 

Valberedningen föreslår att Thomas Agrell väljs till revisor för två år.

Ordförande

Ordförande Joacim Petersson avböjer omval.

Valberedningen föreslår att Joakim Nielsen väljs till ordförande för ett år.

Styrelsemedlemmar

Björn Granberg, Per Snarberg och Annika Andersson är alla valda för 2 år vid förra årsmötet. De kvarstår alltså 1 år till.

Mandatet för Anton Johansson går ut. Anton är villig att fortsätta. Valberedningen föreslår att Anton Johansson väljs till styrelsemedlem för två år.

För övriga styrelseposter pågår fortfarande diskussioner och vi behöver återkomma med kompletterande rapport.

Valberedningen  2023-02-01

Prova-på-paddling

Nu är årets tillfällen för den populära prova-på-paddlingen släppta, det är fyra tillfällen under sommaren 1/6, 15/6, 17/8 och 31/8 och alltid klockan 18:00. Du anmäler dig enkelt genom att skicka ett mail till prova@jonkopingskanotklubb.se och varje tillfälle kostar 300 kronor, invänta bekräftelse innan du betalar. Antalet platser på varje tillfälle är begränsat så vänta inte med din anmälan.

Gunnar Utterberg har vandrat vidare

Gunnar Utterberg har vandrat vidare. Hans vän Tyrone Ferm har skrivit några ord.

Gunnar har lämnat oss. Han avled söndagen den 12/9 i en ålder av 79 år.

Personligen har jag många minnen av Gunnar allt sedan hans tävlingsdebut på 50 talet i hamnen i Varberg. Han ramlade i två gånger men tog sig upp och fullföljde loppet. Att vi där hade en OS mästare i klubben var svårt att tro.

Men Gunnar hade en envishet och en tro på att en dag visa att han kunde nå till toppen i kanot var enorm. Han hade det kämpigt och fick ofta ligga i ”skvalpet” efter oss som hållit på ett tag. Men efter ett tag fick övriga tävla om att hänga på hans våg så länge som möjligt.

Han var framförallt en fantastisk besättningspaddlare, och Sjödelius sa efter OS guldet i Tokyo att det var som en ”turbokraft” drog i gång där bak när det var 50 meter kvar på guldloppet i K2 1000 meter. Jag tror tyvärr att Gunnar är den mest okända OS guldmedaljören i landet, tyvärr även lokalt.

Här kommer ett sammandrag av hans framgångar i kanot: 
OS guld 1964. VM brons 1970
Deltagit i 4 st VM och 5 st EM
43 st Svenska mästerskap.

Gunnar spelade även allsvensk handboll för Hallby. Min åsikt är att vi genom Gunnars död har mist en av Jönköpings absolut största och mest framgångsrika idrottsmän.

Vila i frid min vän 

/Tyrone Ferm

Ove Emanuelsson, en stor kanotist har vandrat vidare

Ove Emanuelsson har lämnat oss. Han representerade vår klubb fram till och med 1960 då han var med och bildade Tibro Kanotklubb.
Han var Sveriges mest framgångsrika C-paddlare och deltog i tre OS. 1960 i Rom tog han (för JKK) en fjärdeplats, i Tokyo 1964 en femteplats, och i Mexiko 1968 blev han åtta. Tillsammans med Stig Andersson vann han SM i C-2 1959, men de blev diskade då det visat sig att Stig var för ung.
Ove var mycket intresserad av stadgar och regler och har i allra högsta grad varit involverad i det regelverk som nu gäller för Svensk kanotsport. Ove blev 80 år.

 

Om Ove på Svenska Kanotförbundets hemsida.