Hej alla medlemmar!
 
Hoppas ni har en bra kanotsommar i dessa annorlunda tider. Här kommer några rader från mig som ordförande. Fantastiskt att ha fått förtroendet av er i min hjärteklubb där jag har lärt mig paddla, lärt mig ta ansvar och haft möjligheten att utvecklas till min fulla potential.
 
Jag tillträdde som ordförande precis i brytpunkten till Corona-tiden med viktiga restriktioner och nya riktlinjer för föreningslivet som påföljd. Min och styrelsens ambition var ursprungligen att under den gångna våren samla till ett stort medlemsmöte för att berätta om styrelsens arbete, vår uppdaterade värdegrund och med hjälp av er fylla luckorna på olika ansvarsposter i vår gemensamma förening och få in input från er om vad ni kan och vill bidra med, vad ni vill att vi fokuserar mer på och vad ni ser för förbättringsmöjligheter i verksamheten. Och så är det ju trevligt att träffas! Jönköpings kanotklubb är en unik samlingsplats där vi umgås över generationsgränserna på ett otvunget sätt och lär av varandra. Det är lätt att bli hemmablind men sådana mötesplatser är det ont om i övriga samhället.
 
Under våren, när skolor har kört undervisning på distans, många har jobbat hemifrån och de flesta har tagit bort det sociala umgänget med släkt och vänner, har föreningslivet blivit viktigare än någonsin. Därför kändes det extra tråkigt att vara med och ta beslutet att stänga bastun, att ställa in vårregattan och att avblåsa ett 80-årskalas för en för klubben helt ovärderlig person, nämligen Lembo.
 
Det positiva i dessa tider är ändå att vår kärnverksamhet blomstrar. Kanotskolan v.25 blev en succé tack vare proffsiga ledare och 26 glada nybörjare. Vecka 32 och 33 är det kanotskola igen och dessa veckor är i stort sett fulltecknade. Snart kommer det angenäma problemet att vi behöver fler träningsgrupper i den dagliga verksamheten. Vill du hjälpa till med träningen eller köra båt, hör av dig!

Ledarna för kanotskolan visar ett gäng glada nybörjare hur man paddlar

Även vuxenpaddlingen har varit extra populär denna vår och försommar och tack vare en stark motionssektion har det blivit bra drag på såväl prova på-paddling och paddelkurser på onsdagar samt motionspaddlingen på måndagar kl.18 för medlemmar. Den drar igång i augusti igen, häng gärna på då.

Vi har förlorat inkomst på grund av inställd tävling, minskad lokaluthyrning och inställd bastu med sämre lottförsäljning som följd men vi i styrelsen ansökte om pengar både från RF och kommunen och vi har nu fått 85 000 kr i Corona-stöd så det ser ändå ljust ut. Och det blir mer intäkter från motionssektionen och från kanotuthyrningen som det också blivit bra fart på tack vare att Hannah och Qusay tagit ansvar där.

Och kära kanotvänner – det kommer bli en tävlingssäsong till slut! Vi i JKK kommer tillsammans med HKK ordna tävling enligt planlagt datum 5-6 september på Rocksjön, så om ni inte redan gjort det; boka in dessa dagar för funktionärsuppdrag.

Tävlingen kommer vara i mindre skala än vanliga år och det kommer bli juniorer, seniorer och masters på plats vilket möjliggörs tack vare att vi har en riktigt klurig programläggare i vår stab som sprider ut utövarnas lopp för att kunna hålla på restriktionerna för folksamlingar. Tävlingen kommer ha SM-status för juniorerna där vi har tre kanotister av hög klass som tränar för fullt, så det är synd att läktaren med största sannolikhet kommer vara avspärrad. Seniorernas SM går två veckor tidigare och ungdomarnas riksmästerskap går i Lidköping.

Jag är stolt över att kunna skriva att i vår unika förening råder en positiv anda och många drar sitt strå till stacken, så väl materialsektion som arrangörsgrupp, medlemsansvarig och mina kollegor i styrelsen. Och alla härliga kanotister i olika åldrar och alla ledare, föräldrar och ni som är på klubben för att träna och för att ni trivs. Ni bidrar alla till att kanotklubben är en plats där det är kul att hänga. Vi har ju stans bästa trädgård och utomhus och på vattnet går det att hålla avstånd. Så till alla gamla medlemmar; fortsätt engagera er och var på klubben ofta och till nya medlemmar; Varmt välkomna och varmt välkomna att höra av er om ni har möjlighet att hjälpa till med något. Alla insatser är värdefulla!

Vi har nästa styrelsemöte söndagen den 19 juli och har ni idéer eller funderingar så tveka inte att höra av er! Ni når oss i styrelsen på styrelsen@jonkopingskanotklubb.se
Och fortsätt ta till er information på vår fina hemsida som börjar bli riktigt bra tack vare Annika Andersson som uppdaterar den.
 
Trevlig paddelsommar, vi ses på klubben!
 
Med vänlig hälsning,
Sofia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *