Vilken sommar det har varit! På JKK har det varit fullt ös. Kanotskolan var fullanmäld liksom motionssektionens paddelkurser och det har varit många förfrågningar om att hyra kanot. Nu har tävlingssäsongen äntligen dragit igång och vi har hunnit vara med på ungdoms-SM i maraton och SM för seniorer.

SM Seniorer i Hofors

Helgen den 22-23 augusti avgjordes SM för seniorer i Hofors och det var en stor succé för JKK. Fredrik Karlsson var riktigt snabb och inledde med att ta brons på K-1 200m på lördagen, hans första seniormedalj i K-1. Han körde även K-2 200 m och K-2 1000 m tillsammans med Fabian Paldanius och de tog silver på båda sträckorna. Dessa grabbar visar vad hård och regelbunden träning kan ge för resultat.

Vår alldeles egna ordförande Sofia Paldanius var också uppe och körde K-2 med Annika Andersson. De rutinerade damerna visade vart skåpet skulle stå genom att vinna guldet både på 200 m och 500 m.

Ungdoms-SM i maraton i Vaxholm

Helgen den 15-16:e augusti var det SM för ungdomar i maraton och det var även tävling i shorttrack både för ungdomar och juniorer. JKK hade en stor trupp med nio ungdomar och två juniorer som var uppe och tävlade. Många av ungdomarna gjorde sin första tävling. Bland juniordamerna tog Luise Sackbrook silver och Signe Carlsson kom fyra i shorttrack.

Medlemsmöte

Styrelsen bjuder in till ett medlemsmöte och arbetsdag utomhus den 10 oktober. Vi kommer att gå igenom vilka arbetsområden som finns inom klubben och hur man som medlem kan utöka sitt engagemang och deltagande i vår gemenskap.  Du som medlem får gärna komma med synpunkter och önskemål på hur vi kan göra vår förening bättre. Vi passar även på att ha en arbetsdag där vi fixar till klubbområdet utomhus och städar inomhus. Det bjuds på fika och en specifik inbjudan kommer på Facebook.

Träning

Efter att alla veckor av kanotskolan är avklarade så har vi träning för nybörjarna på tisdagar. Den har hållit på två gånger så här långt och hittills har det varit en massa ungdomar som intresserar sig för att paddla. Våra kanotskoleledare har gjort ett fantastiskt jobb med att inspirera barn och ungdomar till att börja paddla och våra tränare ska ha en stor eloge för det jobb de lägger ner på träningen och att följa med på tävlingar.

Ett stort gäng på som paddlar på tisdagsträningen

Tävlingssäsongen fortsätter med Ungdoms SM i Lidköping nu i helgen den 29-30 augusti och nästa helg, den 5-6 september arrangerar i JKK SM för juniorer och veteraner på Rocksjön. Livestream och körda lopp från tävlingen i Lidköping kan man titta på här.

Paddelträningen för ungdomarna kommer att fortsätta september ut så det kommer fortsatt att vara full ös på JKK, vilket vi i styrelsen tycker är mycket roligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *