Såhär i vintertider och coronatider som ställer in nästan allt kan det vara trevligt att drömma sig tillbaka till sommaren och allt kul som hände då. Men allt är inte på paus, utan verksamheten på JKK fortsätter med träning, klädförsäljning och ett stundande årsmöte.

SM-guld till Victor Skagerö och resten av tävlingssäsongen

Ungdoms-SM i Lidköping gick av stapeln den 29-30 augusti och JKK deltog med sju stycken deltagare. Victor Skagerö bjöd oss alla på ett riktigt rysarlopp och paddlade hem en seger på K-1 200 m med en marginal på två hundradelar. Spänningen var olidlig för oss som följde tävlingen på Youtube när ljudet försvann precis innan segraren annonserades.

Ungdoms-SM fortsatte sedan i Södertälje med 500-loppen och åter igen hade JKK en trupp på plats. Här körde Frida Neidenström och Esther Uppenberg in på en första- respektiva andraplats i B-finalen på K-1 500 m och Gustav Aläng och Wiggo Eklund kom fyra på K-2 500 m, mindre än en sekund från bronset.

Helgen den 5-6 september var det dags för juniorerna att köra sina SM-lopp på hemmaplan där JKK var arrangör tillsammans med Huskvarna kanotklubb. Våra juniortjejer Luise Sackbrook och Signe Carlsson tog en bronsmedalj på K-2 200 m och följde upp det med ytterligare en tredjeplats på K-2 500 m. Som det ofta är när det är tävling på Rocksjön så uppskattades arrangemanget. Arrangörsgruppen och alla som var med och hjälpte till som funktionärer ska ha ett stort tack!

Vid Rocksjön arrangerades även ett DM där JKK stod som ensam arrangör. Tävlingen pågick under en dag och ungdomarna fick visa vad de gick för. Frida Neidenström plockade hem silvret på K-1 2 500m och våra ungdomar stod för flera fina placeringar. Även här fungerade arrangemanget bra och tack till alla ni som var med och hjälpte till.

Tävlingssäsongen avslutades i Katrineholm med besättningsregattan och klubben hade ett stort antal representanter på plats. Helgen inleddes bra på lördagen med ett brons i K-4 500 m för H14 där Grim Zbikowski, Wiggo Eklund, Noah Essander och Alvar Matikainen paddlade in på en tredjeplats. Grabbarna i konstellationen Grim Zbikowski, Wiggo Eklund, Viktor Johansson och Alvar Matikainen gjorde en favorit i repris och kom trea även på söndagen på K-4 200 m Det blev även en bronsmedalj för D16 i K-4 200 m där de endast var fyra tiondelar från att paddla hem ett silver. Nära var det också i juniorklassen där Viktor Larsson och Victor Skagerö efter en oerhört jämn kamp om medaljerna slutade fyra på K-2 500 m, fyra hundradelar från bronset och två tiondelar från silvret.

Så det har varit ännu en bra tävlingssäsong för JKK med många ungdomar som gjorde sin första säsong och goda resultat. Tack till alla föräldrar och ledare som har varit med och hjälp till med att köra bussar och släp och hjälpa till med att hålla ställningarna på tävlingsplatserna.

Träning och tränare

I och med restriktionerna som var på plats från 18 december till den 24:e januari så pågick ingen organiserad ungdomsträning. Istället har de lite äldre ungdomarna och juniorerna tränat på egen hand i mindre grupper. Från den 25:e januari tillåts organiserad träning både utomhus och inomhus för ungdomar födda 2005 och senare. Därför har vi dragit igång våra ordinarie tränarledda träningar på tisdagar och torsdagar för nybörjargruppen och tisdagar, torsdagar och lördagar för utvecklingsgruppen. Maxgränsen på fyra personer i gymmet kommer att kvarstå, men styrelsen har planerat att tillfälligt flytta undan soffor och en del bord från samlingsrummet och ställa in paddelmaskinerna där så att fler kan träna samtidigt. När smittspridningen tillåter så kommer paddelmaskinerna att flyttas tillbaka in i gymmet.

Det har skett en del förändringar i tränarstaben. Efter samråd med styrelsen har huvudtränaren Fredrik Schill slutat och det finns ingen ersättare i dagsläget. Då alla våra juniorer går på Sandagymnasiet får de stöd därifrån under skolåret. Våra ungdomstränare Viktor Andersson och Qusay Bawangaonwala har också klivit av och där har Annika Andersson och Sofia Paldanuis hoppat in för tillfället. Vi har också ett antal personer som agerar tränarstöd som är till stor hjälp för de nya tränarna och vår kvarvarande ungdomstränare Nora Zbikowski. Stort tack till er!

Vill du som medlem engagera dig och hjälpa till med träningen eller annat?  I dokumentet Ansvarsområden inom JKK  kan du se vilka områden som vi i klubben sysslar med. Om du ser något område där du skulle vilja bidra eller om du har några frågor, tveka inte att höra av dig till styrelsen@jonkopingskanotklubb.se. Man får naturligtvis hjälpa till så mycket man själv vill. Har man en timme att avvara så är den timmen värdefull för oss i klubben.

Klubbkläder

Klubben har under åren köpt in profilkläder i klubbfärgerna och med logga. Allt har inte sålts alla gånger så nu kör vi en lagerrensning om man vill inleda 2021 med stil. I dokumentet Försäljning kläder hittar du vad som finns och priser. Betalning sker via Swish på nummer 123 10 89 150 och utlämning sker efter att betalningen har skickats. Hittar du något du vill ha hör av dig till Karin Jönsson på tel. 072-313 98 88, helst via sms.

Årsmöte

Årsmötet 2021 kommer att vara den 23:e februari kl. 19.00. På grund av pandemin kommer det att ske digitalt via Teams. En länk kommer att mailas ut till alla som vill delta och röstning kommer att ske genom handuppräckning i Teams. Mer information om detaljerna kommer.

Fakturor för medlemsavgifterna kommer att skickas ut snart. Har du barn som paddlar och vill vara medlem och engagera dig själv så rekommenderas familjemedlemskapet. För frågor om medlemskap, kontakta Stefan Wetter.  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *