Tävlingssäsongen må vara uppskjuten men på JKK pågår det aktiviteter för fullt. Här är senaste nytt.

Martin Wetter utsedd till årets ungdomsledare av Jönköpings kommun

Jönköpings kommun delar varje år ut ett pris till ungdomsledare i kommunen. På sin hemsida skriver de att

”Årets ungdomsledare tilldelas ledare som under det gångna året på ett betydande sätt engagerat sig som ledare för barn och ungdomar i föreningslivet i Jönköpings kommun, inom kultur- och fritidsnämndens ansvarsområde”

I år är JKK:s Martin Wetter en av pristagarna, något som vi i klubben är mycket glada och stolta över.
   – Det är kul att få något för all den tid man har lagt ner på träningen, kommenterar Martin. Det är kul att det märks.
I vanliga fall delas utmärkelsen ut i samband med nationaldagsfirandet den 6:e juni, men i år sker firandet digitalt på grund av det nya coronaviruset så diplomutdelningen sker för pristagarna den 5:e juni.

Ungdomsträningen

Ungdomsträningen är i full gång med träningar på tisdagar och torsdagar. Det är ungefär 8-12 deltagare på varje pass. Våra tränare Martn Wetter, Nora Zbikowski och Viktor Andersson gör ett fantastiskt jobb. I sommar kommer de även få förstärkning av Oskar Andersson och Erik Uggla, något vi är mycket glada över. Vi vill också rikta ett stort tack till alla våra medlemmar som ställer upp och hjälper till som båtförare och hjälptränare.

Prova-på-paddling och trivselpaddling

Motionssektionen har kommit igång med sin verksamhet och i skrivande stund har två stycken prova-på-paddlingar gått av stapeln. Detta har resulterat i att 3-4 stycken nya medlemmar som dels har varit med på motions-/trivselpaddlingen och dels har anmält sig till paddelkursen. Motionssektionen är nöjda med uppslutningen så här långt.
   – I år har vi haft vädret med oss. Förra året regnade det på alla prova-på-paddlingarna, men i år är det i alla fall sol, säger sektionen.

Det finns också ett nytt Instagramkonto, jonkopingskanotklubbmotion som kommer att ha fokus på den här delen av vår verksamhet.

Kanotuthyrning

Tidigare har klubben haft ett samarbete med Håkan Wetterö för uthyrning av kanoter, men det har nu avslutats. Tanken är att vi ska kunna hyra ut kanoter i egen regi istället, vilket vi tror kommer vara attraktivt den här sommaren då många kommer att semestra på hemmaplan. För att vi ska kunna lösa detta behöver vi hjälp av frivilliga medlemmar. Kan du tänka dig att ingå i en grupp som hanterar kanotuthyrning, hör av dig till styrelsen@jonkopingskanotklubb.se. All hjälp uppskattas mycket.

Ny vision och värdegrund

Vi i styrelsen har enats om en ny vision och värdegrund för Jönköpings kanotklubb. Den sitter uppsatt i klubbhuset och kan även läsas här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *